آموزش

نان لواش ماشینی چند گرم است

آموزش نانوایی لواش

نان لواش یکی از نان های محبوب در ایران میباشد که یادگیری پخت نان لواش در یک آموزشگاه تخصصی میتواند علاقه مندان را به درامد در این حوزه برساند. اگر شما هم به دنبال بهترین آموزش نانوایی لواش هستید و میخواهید با دریافت مدرک فنی حرفه ای پخت نان لواش را یاد بگیرید میتوانید به سایت آموزشگاه نانوایی آریا تهران به نشانی www.aryatehran.com مراجعه کنید و یا از طریق تماس با شماره های ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۴ الی ۷ مشاوره رایگان دریافت کنید.

نان لواش چیست

نان لواش یکی از انواع نان های محبوب و بسیار پر مصرف در میان مردم خاورمیانه است و با روش های بسیار متنوعی تهیه می شود. البته این نان در کشور عزیزمان ایرانی نسبت به کشورهای دیگر خاورمیانه با سایز بزرگی تهیه می شود و در کشورهای دیگر به صورت لقمه ای با سایز کوچک تهیه می شود. با این آموزش به راحتی می توانید این نان را در منزل خود تهیه کنید، ضمنا برای تهیه نان لواش نیازی به فر نیست و می توانید انرا روی تابه درست کنید، برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان لواش در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

نان لواش (به ارمنی: լավաշ؛ به ترکی آذربایجانی و ترکی استانبولی: lavaş‎؛ به کردی: nanê loş؛ به گرجی: ლავაში) نان نازک تردی است به ضخامت حدود سه میلی‌متر که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود. این نان را نان تنوری هم می‌گویند. نانی را که از همان خمیر ساخته شده ولی بسیار نازک باشد، نان خانگی می‌نامند که پس از پخت بسیار نازک می‌شود.

این نان را در ایران لواش و در جمهوری ارمنستان لاواش می‌نامند. در گرجستان آن را «سومخوری لواشی» یعنی لواش ارمنی می‌خوانند. دربارهٔ ریشه و اصلیت آن، دانشنامهٔ خوراک کلیمی می‌نویسد که اصل آن از خاورمیانه از ایران بوده‌است.برخی اصل آن را سومری دانسته‌اند.

آموزش نانوایی لواش

آموزش نانوایی یکی از اموری است که باید به صورت کاملا تخصصی انجام شود و پیشنهاد میشود در این مورد از روش های خودآموز استفاده نشود زیرا این روش ها سبب سردرگمی افراد میشود و زمان افراد را هدر داده و دیرتر آن ها را به اهداف شان میرساند.

آموزش نانوایی لواش بهتر است توسط اساتید خبره و مجرب انجام شود تا هرآنچه فوت و فن پخت نان است به افراد آموزش داده شود و شرایط اشتغال و درآمدزایی را برای آن ها فراهم نماید. برای طرز تهیه خمیر نانوایی روش های مختلفی وجود دارد اما اساتید حرفه ای از دستورالعمل های کاربردی که توانسته اند رضایت بیشتر افراد را جلب کند در این موارد استفاده میکنند و همین مورد میتواند شما را سریع تر به اهداف آموزشی تان برساند.

اگر میخواهید پخت نان لواش و ده ها نان دیگر را یاد بگیرید، از تخصص برترین اساتید پخت نان کشور بهره مند شوید، مدرک فنی حرفه ای نان دریافت کنید و از مزایا این مدرک برای اشتغال در این حوزه و یا مهاجرت به کشور های خارجی استفاده کنید، به صورت کاملا عملی و تئوری پخت انواع نان را یاد بگیرید به صفحه آموزش نانوایی مراجعه کنید و اطلاعات لازم را در مورد این دوره کاربردی و پولساز دریافت کنید.

سرفصل های آموزش نانوایی لواش

یکی از سوالاتی که در مورد آموزش نان لواش پرسیده میشود این است که در دوره نانوایی لواش چه مباحثی تدریس میشود و در اتمام این دوره افراد به چه موضوعاتی تسلط پیدا میکنند. سرفصل های آموزش نانوایی لواش در آموزشگاه آریا تهران شامل موارد زیر است و شما میتوانید در کنار این مباحث با طرز تهیه ده ها نان حجیم و غیر حجیم دیگر نیز آشنا شوید.

  • طرز تهیه خمیر نان لواش نانوایی
  • طرز تهیه نان لواش بازاری
  • طرز تهیه نان لواش ترکیه ای
  • طرز تهیه نان لواش در تنور گازی
  • طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج
  • طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه
  • طرز تهیه نان لواش در فر
  • طرز تهیه نان لواش قزوینی
  • و …

این سرفصل ها برحسب سرفصل های سازمان فنی حرفه ای کشور تدوین شده اند و از جمله کاربردی ترین و پرتقاضاترین سرفصل هایی است که نیاز بازار کار نیز است و شما میتوانید با یادگیری این سرفصل ها به سرعت جذب بازار کار شده و کسب درآمد داشته باشید. در دوره های آموزش پخت نان با مدرک فنی حرفه ای آریا تهران اساتید تلاش میکنند تا هرآنچه برای ورود به بازار کار نیاز است را به شما آموزش دهند.

آموزشگاه آریا تهران یکی از بزرگترین آموزشگاه های آشپزی، نانوایی و شیرینی پزی میباشد که برترین اساتید را گرد هم آورده است و در زمینه آموزش بسیار حرفه ای عمل میکند.

یکی از پرطرفدارترین دوره های برگزار شده در آموزشگاه آریا تهران آموزش فست فود میباشد که در این دوره علاقه مندان به صورت کاملا عملی طرز تهیه ده ها نوع فست فود را یاد میگیرند و با دریافت مدرک معتبر برای اشتغال در این حوزه و کسب درآمد آماده میشوند. اگر شما هم به این دوره علاقه مندید و میخواهید از تخصص برترین اساتید بهره مند شوید میتوانید به صفحه آموزش فست فود مراجعه کنید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

مدرک فنی حرفه ای نانوایی

یکی از مواردی که باید برای انتخاب آموزشگاه نانوایی در نظر داشته باشید این است که این آموزشگاه چه مدرکی با چه اعتباری به شما ارائه میدهد. مدرک فنی حرفه ای نانوایی یکی از معتبر ترین مدارکی است که در آموزشگاه های معتبر اعطا میشود و شما میتوانید با استفاده از این مدرک به سرعت وارد بازار کار شده و کسب درآمد داشته باشید.

مدرکی که در آموزشگاه نانوایی آریا تهران به افراد اعطا میشود مدرک فنی حرفه ای نانوایی میباشد و این مدرک از اعتبار بالایی برخوردار بوده و شما میتوانید با استفاده از این مدرک در این حوزه اشتغال یابید و درآمدزایی داشته باشید.

اگر به دنبال یادگیری آشپزی با دریافت مدرک فنی حرفه ای هستید و میخواهید با استفاده از این مدرک و آموزش تخصصی وارد بازار کار شده و کسب درآمد داشته باشید میتوانید با مراجعه به صفحه مدرک آشپزی فنی حرفه ای از شرایط دریافت این مدرک و آموزش های حرفه ای آشپزی آریا تهران مطلع شوید.

آموزش رایگان پخت نان

اگر شما به دنبال آموزش رایگان پخت نان هستید و میخواهید در کوتاهترین زمان پخت انواع نان بازاری را یاد بگیرید و وارد بازار کار شده و درآمدزایی داشته باشید بهتر است از سایت هایی در این زمینه کمک بگیرید که توانسته باشند رضایت کارآموزان خود را جلب کرده باشند.

آموزش رایگان پخت نان در آموزشگاه آریا تهران در قالب فیلم های آموزشی ارائه میشود و شما میتوانید با استفاده از فیلم هایی که توسط برترین اساتید نانوایی کشور تهیه شده اند طرز تهیه ده ها نوع نان را یاد بگیرید. دقت داشته باشید که در آموزش رایگان پخت نان به سابقه مدرس و رضایت کارآموزان توجه داشته باشید و آموزشی را برای این کار انتخاب کنید که بتواند شما را سریع تر به اهداف تان برساند.

اگر میخواهید پخت نان را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و در این حوزه مشغول به فعالیت شوید پیشنهاد ما به شما آموزش رایگان پخت نان نیست و توصیه میکنیم در کلاس های آموزش پخت نان شرکت کنید. زیرا در این کلاس ها به صورت حرفه ای طرز تهیه انواع نان به شما آموزش داده میشود و شما میتوانید از تدریس گام به گام اساتید حرفه ای بهره مند شوید. همچنین دیگر مزیت شرکت در کلاس نان این است که شما میتوانید به صورت عملی نکات تدریس شده را تمرین کنید و به ان ها تسلط  یابید تا بتوانید با تمرین مستمر بهترین نان ها را تهیه نمایید.

در کلاس های آموزش پخت نان در آریا تهران پخت انواع نان در فر و روی گاز به کارآموزان تدریس میشود و افراد میتوانند تمامی نکات بازار کاری را یاد گرفته و سوالات خود را از اساتید خبره بپرسند.

اگر شما هم قصد پخت انواع نان در فر و گاز را دارید و میخواهید به صورت حرفه ای این مهارت را یاد بگیرید و مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید میتوانید در کلاس های آموزش نان حجیم و نیمه حجیم آریا تهران شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این دوره میتوانید با همکاران ما از طریق شماره های ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۴ الی ۷ تماس بگیرید و یا میتوانید از طریق مراجعه به سایت آریا تهران به نشانی www.aryatehran.com میتوانید اطلاعات لازم را کسب نمایید.

پخت نان لواش نانوایی

پخت نان لواش در نانوایی ها، نکات و تجهیزات لازم برای آن را در این مقاله بررسی کرده ایم. خوانندگان عزیز وبلاگ آی فودز با مطالعه این مقاله با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نان لواش

آرد، نمک، آب،خمیر ترش آرد و آب و نمک را با هم مخلوط کرده به صورت خمیر در می آورند، سپس خمیر ترش را به آن می افزایند و برای مدت ۴ ساعت در حالی که رویش را پوشانده اند در محلی نسبتا گرم نگه می دارند بعد از ور آمدن خمیر یعنی تکمیل عمل تخمیر چانه ها را به وزن تقریبی ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم تهیه نموده و روی سینی های تخته ای قرار می دهند. ابتدا هر چانه را با وردنه(وسیله ای که به وسیله چوب مدور که دو سر آن دارای دسته است) و سپس با تیرك تا آنجایی که ممکن باشد نازك می نمایند، سپس روی بالش مخصوص که کمی بزرگتر از اندازه نان است قرار داده به دیوار تنور می چسبانند. مدت پخت این نوع نان بر ای هر ۵ عدد لواش ۲۵ الی ۳۰ ثانیه می باشد(این تعداد نان حدود ۱ کیلوگرم وزن دارد).

نوع تنور برای پخت نان لواش

تنور نان لواش به دو شکل زمینی و هوایی ساخته می شود. تنور زمینی که لبه آن موازی با کف زمین است و معمولا شاطر در گودالی در جوار تنور قرار گرفته و یا به صورت نشسته خمیر را به سینه تنور می زند. تنور ایستاده که این تنور همانند تنور نان های تافتون و از جنس سفال به قطر دهانه ۵۰ الی ۶۰ سانتی متر و قطر داخلی آن یک متر و عمق ۲۰/۱ متر که به دو صورت در زمین یا روی زمین کارگذارده شده و معمولا ۵ عدد نان در آن قرار می گیرد. در ته تنور قسمت های فلزی به عرض تقریبی ۱۰ سانتی متر و به فواصل ۲ الی ۳ سانتی متر از هم قرار گرفته که حرارت از زیر این قسمت ها به دیواره های تنور می رسد که تا اندازه ای می توان گفت حرارت غیر مستقیم می باشد. نوع سوخت این تنور ها نفت سفید می باشد

نحوه تهیه خمیر و پخت نان لواش

از آن جایی که خمیر نان لواش با وردنه به ضخامت 1.5- 2.5 میلی متر در می آید و خمیر آن در کلیه سطوح یکنواخت نازک و پهن نمی شود و قسمت اعظم گازهای موجود در آن ( ناشی از فعالیت میکروارگانیسم ها) خارج می شود، معمولا نانوا مبادرت به مصرف زیاد جوش شیرین می کند. این مصرف زیاد جوش شیرین pH خمیر و نان را افزایش می دهد و سلامت جامعه را نیز به خطر می اندازد که در تغذية طولانی مدت افراد را با مشکل سوء تغذیه و اختلال های گوارشی مواجه می کند. از طرف دیگر، چون مدت زمان پخت نان بسیار کوتاه است و حدود ۱۵ – ۱۰ ثانیه به طول می انجامد، بنابراین تمام فرایندهای مفید و موثر در نان صورت نمی گیرد. به همین علت توصیه می شود کلیه مراحل مهم در مورد فرایند تهیه خمیر به طور دقیق رعایت شود تا مشکلات و مسائل تغذیه ای تا حدود زیادی تعدیل شود.

نوع آرد مصرفی برای پخت نان لواش

آرد مصرفی در تهیه این نوع نان، از نوع سبوس گرفته با درجه استخراج حدود ۸۸ درصد است. توصیه می شود آرد مصرفی دارای پروتئینی در حدود ۱۲ – ۱۱ درصد و گلوتن مرطوب آن در حدود ۳۰ – ۲۷ درصد باشد. مسئله حائز اهمیت، کشش و خاصیت الاستیسیته خمیر است که باید در حد مطلوبی باشد.

ابعاد و ذرات آرد لواش کم و بیش مانند آرد تافتون و در حد ارقام ذکر شده در زیر توصیه می شود:

  • روی الک ۱۸۰ میکرومتر : حدود ۳ درصد
  • زیر الک ۱۸۰ میکرومتر : حدود ۲۱.۵ درصد درصد
  • روی الک ۱۰۵ میکرومتر : حدود ۹ درصد
  • زیر الک ۱۰۵ میکرومتر : حدود ۵۰ درصد

آرد پیش ار مصرف باید الک شود و دمای آن حدود دمای محیط باشد.

نمک طعام مصرفی برای تهیۀ خمیر نان لواش

مقدار نمک طعام مصرفی به مقدار خمیر مایه یا خمیر ترش، مواد مصرفی و خیلی از عوامل دیگر بستگی دارد.به طور معمول مقدار آن بین ۱.۱- ۱.۶ درصد متغیر است.

مقدار خمیر مایه یا خمیر ترش مصرفی

برای پخت نان لواش در روش مستقیم تهیه خمیر، می توان به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم آرد در تابستان، حدود ۴۰۰ – ۲۰۰ گرم و در زمستان حدود ۵۰۰- ۶۵۰ گرم خمیر مایه خشک مصرف کرد. در روش غیر مستقیم می توان از خمیر اولیه (روش کوتاه مدت تهیه غیر مستقیم) که به مدت ۰.۵- ۱ ساعت استراحت کرده یا از خمیر اولیه ( روش میان مدت تهیه غیر مستقیم) که به مدت ۴ – ۳ ساعت تخمیر شده است، استفاده کرد. مقدار خمیر اولیه (ترش) برای تهیه خمیر نان لواش در تابستان ۵- ۲ درصد و در زمستان ۱۰ – ۸ درصد توصیه می شود. شما می توانید برای آشنایی با روش های تهیۀ خمیر مقاله «روش تولید خمیر نان پزی (نان سنگک و تافتون)» را مطالعه کنید.

شیره خرما

برای عمل آوری بهتر خمیر و کیفیت مطلوب نان و نیز ایجاد رنگ بهتر در محصول نهایی، از ۰.۵ درصد شیره خرما در تهیه خمیر می توانید استفاده کنید. نوع مخلوط کن یا بازوی مخلوط کن، دوکی شکل است. برای تهیه خمیر ابتدا آرد را در تغار بریزید، نمک حل شده در آب را همراه با خمیر مایه یا خمیر ترش به آن اضافه کنید و در حدود ۶۵- ۷۰ لیتر آب داخل تغار بریزید.

شیره خرما را نیز می توان در همین مرحله اضافه کنید. سپس دستگاه مخلوط کن با دور کند را روشن کنید تا خمیر در دو مرحله زده و تخمیر شود. در مرحله اول خمیر به مدت حدود ۲۰ – ۱۵ دقیقه مخلوط و زده می شود، سپس ۱۰ دقیقه خمیر استراحت می کند، در مرحله دوم باردیگر خمیر به مدت ۲-۱ دقیقه با مخلوط کن دور کند زده می شود.

شایان ذکر است که در روش غیر مستقیم که خمیر اولیه زیادی مصرف می شود، باید مقدار آب مورد مصرف برای تهیه خمیر اصلی را کاهش دهید. با توجه به فناوری مدرن و مزایای دستگاه های سریع مخلوط کردن خمیر، توصیه می شود از دستگاه های مخلوط سریع خمیر برای نان های سنتی استفاده کنید.

مدت زمان استراحت اوليه خمیر نان لواش

با توجه به مقدار خمیر مایه مصرفی یا خمیر ترش ( خمیر اولیه )، آرد مصرفی، دمای خمیر و دمای محیط، مقدار نمک طعام مصرفی، قوام خمیر و بسیاری از عوامل دیگر، مدت زمان استراحت خمیر برای پخت نان لواش ممکن است بین ۱۵- ۴۵ دقیقه طول بکشد.

چانه گیری و گرد کردن

پس از استراحت اولیه، خمیر را با کاردک مخصوص ببرید و عمل چانه گیری و گرد کردن چانه را انجام دهید. همچنین می توانید از دستگاه های چانه گیری که دقت و سرعت بیشتری دارند، استفاده کنید. وزن چانه حدود ۱۸۰ گرم وزن نان حاصل ۱۶۱- ۱۶۵ گرم و کاهش وزن طی فرایند پخت در حدود ۸.۳۳- ۱۰.۵۵ خواهد بود. شایان ذکر است وزن چانه ممکن است بین ۲۵۰ – ۱۸۰ گرم تغییر کن.

هدف از گرد کردن خمیر برای پخت نان لواش

هدف از گرد کردن خمیر برای پخت نان لواش نیز خارج کردن قسمتی از گازهای پوک کننده (به این طریق مخمر فعال می شود) و مسدود کردن چانه به منظور جلوگیری از خروج گازهای ناشی از تخمیر است. از دیگر اهداف این کار عبارتند از:

صاف شدن سطح چانه افزایش خلل و فرج در چانه ایجاد ساختار یکنواخت و بافت ظریف در مغز و سطوح مختلف نان اصلاح وضعیت خمیر ایجاد شرایط مطلوب چانه به منظور سهولت در فرایندهای بعدی و فرم و شکل دادن بهتر خمیر برطرف ساختن چسبندگی چانه افزایش تعداد خلل و فرج و برجستگی های سطح نان (جوش و پز)

در تهیۀ خمیر برای پخت نان لواش باید بسیار دقت شود، چون در صورت شل بودن بیش از حد خمیر، کردن خمیر، آرد دستی بیشتری مصرف می شود که موجب ایجاد عیوب در نان می شود.

پهن کردن چانه گردشده

در روش سنتی پخت نان لواش، چانۀ تخمیر و گردشده را با کف و انگشتان دست به قطر حدود ۲۰ سانتیمتر و ضخامت حدود ۲-۱ سانتیمتر پهن کرده و سپس آن را وردنه بزنید و به ضخامت حدود ۵ – ۳ میلیمتر تبدیل کنید.

در مرحله بعد، خمیر پهن شده توسط شاطر به وسیله چوب یا وردنه نازک حرکت داده شده و به صورت ورقه نازک در می آید و روی بالشتک مخصوص قرار داده می شود که همزمان با قرار دادن خمیر را نیز می کشند. سپس به دیواره تنور می چسبانند یا روی سطح فر گردان قرار می دهند.

تخمیر میانی

پس از اینکه چانه فرم و شکل مورد نظر را گرفت، حالت نسبتا فشرده ای خواهد داشت و پخت چنین خمیری، به تولید نانی با بافت فشرده و متراکم منجر خواهد شد. به همین دلیل چانه باید مدتی استراحت کند، یعنی تخمیر میانی را طی کند تا محصولی تردتر به دست آید. به طور معمول تخمیر میانی حدود ۳۰-۲۰ دقیقه به طول می انجامد.

مدت زمان پخت نان لواش

مدت زمان پخت نان لواش به نوع فر، نوع و مقدار سوخت آن بستگی دارد و بین ۱۰- ۴۰ ثانیه زمان می برد.

نان لواش بدون شیر

استفاده از شیر علاوه بر اینکه باعث می شود نان شما خوشمزه تر شود، روی بافت آن هم تاثیر مثبت می گذارید و نان نرم تر می ماند. البته اگر شیر در دسترس ندارید می توانید به جای استفاده از ۲ پیمانه شیر از ۲ پیمانه آب ولرم استفاده کنید.

نرم کننده نان لواش چیست

بهبود دهنده ها تركیباتی هستند كه با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در كلیه مراحل تولید نان اعم از میكس كردن، تخمیر و پخت سبب بهبود كیفی محصول نهایی می شوند. بهبود دهنده ها به نانوا كمك می كند تا محصولی با حجم و شكل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید نماید. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت ور آمدن طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو   2 تا 3 گرم ریخته میشود .

برخی از بهبود دهنده ها به شکل ژل  هستند : این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر،ایجاد بافت یکنواخت ،حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر،کنترل بیاتی ؛ افزایش زمانی ماندگاری نان و…میشود . برخی به شکل پودر هستند : مصرف این پودر بعلت غلظت بالا بسیار مقرون بصرفه بوده و سبب ایجاد حجم  و بافت مطلوب ،بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی  وماندگاری محصول نهایی و…میگردد. این پودر برای نانهای سنتی و بربری و سنگک بسیار مناسب بوده و به صرفه می باشد. یكی از بهترین و طبیعی‌ترین بهبود دهنده‌های نان پوره سیب زمینی آب پز و یا آرد سیب زمینی است. من در بربری استفاده كردم نتیجه عالی بود. حدودا كمتر از یك بیستم مقدار آرد كافی است. مثلا برای یك كیلوگرم آرد 50 گرم پوره یا آرد سیب زمینی مطلوب است. ضمنا خیلی هم ارزان‌تر از هر بهبود دهنده دیگری می‌باشد

نان لواش مثل نانوایی

یکی از مشکلاتی که در نان های لواش خانگی وجود دارد این است که ممکن است نان لواش ما کمی ضخیم باشد و پس از پخت سفت شود. برای حل این مشکل یک راه حل ساده وجود دارد و آن استفاده از ناون است. برای درست کردن ناون روی یک بالش کوچک را با یک پارچه تمیز ببندید.

سپس خمیر را پس از اینکه با وردنه صاف کردید با دست روی بالش بکشید و گوشه های خمیر را خوب صاف کنید سپس خمیر را محکم روی تابه یا ساج بزنید. با این روش نان های شما شبیه به نان های نانوایی خواهد شد. مزیت دیگر استفاده از این روش این است که نان های شما یک اندازه خواهند شد.

طرز تهیه نان لواش ترکیه ای

این نون لواش ترکیه ای عطر و طعم خیلی خوبی داره و می‌تونید تو خونه خیلی راحت تو ماهیتابه درست کنید. طعم و مزه این نون اواش خیلی شبیه به نون لواش معمولی هست. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.

مواد لازم برای تهیه نان لواش ترکیه ای خانگی

کیلو 1 آرد آب 2 لیوان فرانوسوی دسته دار (میتونید نصف لیوان آب رو کم کنید و به جاش شیر اضافه کنید با شیر هم خوب میشه) نمک 2 قاشق مرباخوری روغن مایع 4 قاشق غذاخوری

دستور پخت نان لواش ترکیه ای خانگی بدون خمیر مایه در ماهیتابه

برای شروع ابتدا آرد، آب، نمک و روغن مایع رو داخل ظرفی بریزید و نئاد رو مخلوط کنید تا خمیر شکر بگیره. سپس خمیر رو ورز بدید و یک خمیر نرمی که به دست نمی چسبه آماده کنید.

اگر خمیر سفت بود کمی آب و اگر چسبناک بود کمی آرد اضافه کنید، اما دقت کنید که در پایان خمیر نرم و لطیفی شود. هر چقدر خوب ورز بدید به همان اندازه خمیر خوبی خواهید داشت. در ادامه خمیر را به 18 چانه مساوی تقسیم کنید. موقع گرد کردن چانه ها حتما خمیر را تا کنید تا داخل خمیر حباب های هوا جمع شود این نکته خیلی مهم است. سپس روی چانه ها را بپوشانید، خمیر این نون لواش ترکیه ای نیاز به استراحت ندارد، چون که در تهیه این نون لواش از خمیر مایه استفاده نشده.

برای پخت نون لواش در مایتابه یک ماهیتابه نچسب و بزرگی را روی اجاق گرم کنید، نیاز به چرب کردن ماهیتابه هم نیست. سپس شروع به باز کردن چانه ها کنید. ر.ی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر رو با وردنه باز کنید. خمیر باز شده را داخل ماهیتابه داغ بذارید و با حرارت متوسط پشت و رو و تا وقتی که خوب پف کند بپزید. یه نکته بگم در مورد پخت نون لواش ترکی: ماهیتابه رو بدون روغن بذارید تا داغ بشه. خمیر رو با وردنه پهن کنید و داخل ماهیتابه قرار بدید. وقتی حباب هایی روی نون تشکیل شد نون رو برگردونید. همچنین این نون نباید زیاد هم روی شعله بمونه چون که خشک میشه. این نون لواش ترکیه ای خیلی خوشمزه میشه، حتما امتحان کنید و ازش لذت ببرید.

طرز تهیه نان لواش بادکنکی

مواد لازم برای تهیه نان لواش بادکنکی :

آب ولرم ۳ لیوان روغن زیتون ۳ قاشق غذا خوری شکر ۱ قاشق مربا خوری نمک ۲ قاشق مربا خوری خمیر مایه ۲ پاکت آرد به اندازه لازم  تا بدست نچسبد

دستور پخت نان لواش بادکنی

برای درست کردن این نان بجز آرد همه مواد را با هم مخلوط میکنیم  و آرد ر ا کم کم میریزیم خمیر نرمی بدست می آید که بدست نمی چسبد و یک ساعت استراحت میدهیم. از خمیر من ۱۸ چونه بدست آمد از خمیر به اندازه نارنگی برداشته  و رویش را کاغذ محافظ کشیده تا خشک نشوند.

در حرارت متوسط تابه تفلون گذاشته تا خوب گرم شود و چانه ها را دانه دانه  باز کرده  به اندازه ظرف  برای اینکه خمیر راحت باز شود زیر و روی خمیر را آرد می پاشیم و با وردنه باز میکنیم. آرد اضافی آن را گرفته  در تابه قرار میدهیم  یک طرف که پف کرد برگردانده  و طرف دیگر را برگردانده تا آن طرف هم پف کند

طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج

بی‌شک پخت نان و شیرینی خانگی برای بسیاری از افراد جذاب و لذت‌بخش می‌باشد. خوشمزگی نان خانگی که با بهترین کیفیت پخته می‌شود را نمی‌توان انکار کرد. درست کردن نان لواش در خانه به سادگی امکان‌پذیر است و شما می‌توانید در این ایام با پخت نان خانگی، عطر خوش زندگی را در خانه‌های خود بپراکنید. در صورتی قصد یادگیری طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را دارید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

امروزه به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا مایحتاج روزانه خود را در درون خانه آماده کرده و تا حد امکان از خرید مواد غذایی پرهیز نمایند. به همین دلیل نیز بسیاری از خانم‌های هنرمند و آقایان باسلیقه اقدام به پخت نان خانگی می‌کنند. یکی از نان‌هایی که به راحتی آماده می‌شود، نان لواش خانگی است. شما می‌توانید به آسانی هرچه تمام‌تر نانی خوش‌طعم و خوش عطر آماده نمایید. مسلماً تهیه نان خانگی خیال شما را از عدم ابتلا به هر نوع ویروس راحت خواهد کرد. ما در قنادی اینترنتی ناتلی قصد داریم تا طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را آموزش دهیم.

نان لواش، تازه، خوشمزه و آسان

مسلماً شما تا به حال به کباب فروشی رفته‌اید. بسیاری از کبابی‌ها اقدام به پخت نان تازه در حضور مشتری می‌کنند. این سری از کباب فروشی‌ها به نان داغ کباب داغ معروف‌اند که طرفداران زیادی نیز دارند. خوردن نان داغ که عموماً یا در تنور و یا بر روی ساج‌ها پخته می‌شوند، لذت خاصی به همراه دارد. شما می‌توانید به راحتی نان لواش را در خانه‌های خود بپزید. به‌شرط آن که طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را بدانید. ما در این مقاله مواد مورد نیاز و ابزار لازم را برای شما شرح داده و شما را برای پخت نانی تازه همراهی می‌کنیم

طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج

در زیر به مراحل پخت نان خانگی اشاره خواهیم کرد.

طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج بسیار آسان بوده و شما می‌توانید با صرف زمان کمی آن را تهیه نمایید. برای تهیه نان لواش ابتدا باید خمیرمایه، شکر و آبی که برای تهیه خمیرمایه در نظر گرفتید را با یکدیگر مخلوط نمایید. دقت داشته باشید که آب باید ولرم باشد. به طوری که نه سرد باشد و نه به اندازه‌ای داغ باشد که دست شما را بسوزاند. پس از مخلوط کردن مواد مذکور ظرف درب را ببندید و 10 دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه عمل بیاید.

آرد را چند بار به‌خوبی الک کنید تا به طور کامل صاف و بدون گره شود. دقت داشته باشید که میزان آرد گندم و آرد سفید باید یکسان باشد تا خمیر شما طعم بهتری پیدا کند. پس از الک کردن آردها نمک را به آن اضافه نمایید و آرد را خوب مخلوط‌کنید تا آرد حسابی مزه دار شود.

خمیرمایه به عمل آمده را کم‌کم به آرد اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیرمایه باید در چند مرحله به آرد اضافه شود و پس از اضافه کردن مقداری از خمیرمایه باید آرد را به‌خوبی هم زده و ورز دهید تا خمیر یکدستی به وجود آید. ورز دادن خمیر از میزان چسبندگی آن کم خواهد کرد. شما می‌توانید در صورت لزوم کمی آرد بر روی خمیر بپاشید تا خمیری مناسب برای پخت نان آماده شود. میزان زمان مناسب جهت ورز دادن برای تهیه خمیر 10 دقیقه است.

خمیر را در کاسه‌ای گذاشته و روی آن را با نایلون و یا سلفون بپوشایند و 1 ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید. پس از گذشت زمان مذکور دوباره آن را ورز داده و چانه خمیر را درست کتید. پس از گرفتن چانه دوباره به خمیر استراحت دهید. مدت زمان مورد نیاز برای این مرحله 30 دقیقه است.

روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر نان لواش خانگی باید نازک و یکدست باشد. پس از باز شدن خمیر آن را روی بالشتک خمیر بگذارید و بر روی ساج قرار دهید. همان‌طور که بیان شد برای این کار باید ساج خود را از قبل گرم کرده باشید تا نان به آن نچسبد. زمانی که یک‌طرف نان پخت، آن را برداشته و بااحتیاط طرف دیگر را نیز بپزید. برای نگهداری نان لواش بهتر است آن را درون پارچه و یا سفره قرار دهید. این کار موجب جلوگیری از خشک شدن نان خواهد شد. همان‌طور که بیان شد طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج بسیار آسان بوده و شما می‌توانید با صرف کمترین هزینه خوش‌طعم ترین و سالم‌ترین نان‌ها را در خانه‌ی خود بپزید.

سوالات متداول
چرا مصرف زیاد جوش شیرین در نانوایی خوب نیست؟

سلامت افراد را به خطر می اندازد که در تغذية طولانی مدت افراد را با مشکل سوء تغذیه و اختلال های گوارشی مواجه می کند.

مدت زمان پخت نان لواش چه قدر است؟

این مدت زمان بسته به نوع فر نانوایی بین ۱۰-۴۰ ثانیه طول می کشد.

برای پخت نان لواش در نانوایی ها چه تجهیزاتی لازم است؟

دستگاه میکسر صنعتی، دستگاه چانه گیر، دستگاه پهن کن، فر گردان و ….

برای خرید تجهیزات نانوایی نان لواش چکار کنم؟

برای خرید این تجهیزات به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.

منابع:

منبع: آموزش نانوایی لواش

منبع: طرز تهیه شیرینی نان چرخی خانگی

منبع: غذا با نان تست

منبع: نان ترتیلا از کجا بخریم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا